Algemene voorwaarden

Om het behandelproces zo goed mogelijk te laten verlopen gelden deze algemene voorwaarden.

Aanmelding en afspraken

1. U kunt over het algemeen zonder verwijzing bij de ergotherapeut terecht. Een enkele zorgverzekeraar kan een verwijzing vragen. Lees de verzekeringsvoorwaarden.

2. Indien u een afspraak wilt afzeggen dient u dit ruim van te voren, minimaal 24 uur, te melden bij Ergotherapiepraktijk Samen Sterker. Dit kan telefonisch, via Whatsapp of per e-mail. Voor niet tijdig afgezegde afspraken wordt een bedrag van € 25 euro bij u in rekening gebracht.

3. Wanneer u een behandeling hebt afgezegd, dient u ook de verantwoordelijkheid op u te nemen om een vervolgafspraak te plannen. Neem hiervoor contact op met Ergotherapie praktijk Samen Sterker.

4. De behandelingen zullen over het algemeen 60 minuten duren, afhankelijk van de vraag of het doel van de behandeling.

Vergoedingen

1. Ergotherapiepraktijk Samen Sterker heeft met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Hierdoor wordt de behandeling rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd.

2. De basisverzekering vergoedt 10 behandeluren ergotherapie per kalenderjaar. De kosten die bij de zorgverzekeraar in rekening worden gebracht, komen ten laste van het verplichte eigen risico indien uw eigen risico nog niet is gebruikt.

3. Enkele zorgverzekeringen bieden extra uren in een aanvullende verzekering. Informeer bij uw eigen zorgverzekering wat in uw verzekering vergoed wordt.

4. Indien u zelf ergotherapie verder bekostigd rekent Ergotherapiepraktijk Samen Sterker het volgende tarief:
Behandeling per kwartier: € 23,75 euro.
Toeslag voor een huisbezoek: € 25,00 euro.

Vertrouwelijkheid

De onderwerpen die u met uw ergotherapeut bespreekt zijn te allen tijde vertrouwelijk en worden niet met derden besproken. Indien uw ergotherapeut echter van mening is dat het in uw belang is dat andere hulpverleners (zoals uw huisarts) hiervan op de hoogte zijn, zal hij dit met u overleggen en u hier vooraf toestemming voor vragen.

Avatar

Kan ik je helpen?

Zoek je hulp bij gezondheidsklachten?
Ik sta voor je klaar.

Afspraak maken